IIUM Grad 96/2000

Discussion Boards for International Islamic University Graduates 96/2000
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Tips Mengejut Orang Bersahur...

Go down 
AuthorMessage
Hamidi_sban



Posts : 79
Join date : 2008-07-29
Age : 42
Location : Seremban

Tips Mengejut Orang Bersahur... Empty
PostSubject: Tips Mengejut Orang Bersahur...   Tips Mengejut Orang Bersahur... Icon_minitimeTue Aug 19, 2008 11:54 am

Puasa pun nak dekat, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond


tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect gak
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya
Back to top Go down
View user profile http://thirdlane.blogspot.com
rusdylin



Posts : 16
Join date : 2008-07-30

Tips Mengejut Orang Bersahur... Empty
PostSubject: Re: Tips Mengejut Orang Bersahur...   Tips Mengejut Orang Bersahur... Icon_minitimeTue Aug 19, 2008 2:03 pm

Hmmm...teringat masa kat bilik D44 dulu..
Time bertugas membeli lauk untuk bersahur...heheh.. Sapa yg selalu kantoi tu.. angkat tangan!! Laughing

Dan teringat juga time syok2 makan sahur tu..tetiba ada sorang hamba Allah tu pegi azan guna loudspeaker.. scratch padahal time tu belum masuk waktu subuh lagi.. Satu asrama jerit kat dia balik..heheh.. affraid
Back to top Go down
View user profile
Hamidi_sban



Posts : 79
Join date : 2008-07-29
Age : 42
Location : Seremban

Tips Mengejut Orang Bersahur... Empty
PostSubject: Re: Tips Mengejut Orang Bersahur...   Tips Mengejut Orang Bersahur... Icon_minitimeTue Aug 19, 2008 3:57 pm

Aku rasa bab beli sahur tu ok lg, cuma ada sorang mamat tu mcm budak D44 plak join kita sahur & berbuka, kekeke!
Back to top Go down
View user profile http://thirdlane.blogspot.com
Aliff Lam



Posts : 89
Join date : 2008-07-20
Age : 43
Location : Country Homes, Rawang

Tips Mengejut Orang Bersahur... Empty
PostSubject: Re: Tips Mengejut Orang Bersahur...   Tips Mengejut Orang Bersahur... Icon_minitimeTue Aug 19, 2008 4:28 pm

macam ku kenal org itu.. tapi di mana ya..?
hmm.. teringat lak kat kawan sebilik yg sorg lagi.. yg ditakdirkan xsuka makan nasi+kuah, terpaksalah stdby beli stok kicap byk2.. mcmanalah dia sekarang ye, agak2 isteri dia masa lauk berkuah ke idak..? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://ukhwah-bersatu.blog2009.com/
Hamidi_sban



Posts : 79
Join date : 2008-07-29
Age : 42
Location : Seremban

Tips Mengejut Orang Bersahur... Empty
PostSubject: Re: Tips Mengejut Orang Bersahur...   Tips Mengejut Orang Bersahur... Icon_minitimeWed Aug 20, 2008 7:35 am

Sape tu? Budak yg kalau ada duit banyak mula laaa beli ketam laa, sotong laa, mcm2 seafood mahal2 lg... budak tu ka? Wallahu A'lam.
Back to top Go down
View user profile http://thirdlane.blogspot.com
Sponsored content




Tips Mengejut Orang Bersahur... Empty
PostSubject: Re: Tips Mengejut Orang Bersahur...   Tips Mengejut Orang Bersahur... Icon_minitime

Back to top Go down
 
Tips Mengejut Orang Bersahur...
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Starting a Diesel for the First time Tips and for Breaking in
» White tips on junipers
» frozen chips
» RSS-feed Directory of best Free Marketing Tips
» tips for starting a cox car engine

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
IIUM Grad 96/2000 :: MARI BERUSRAH :: Tips dan Adab-
Jump to: