IIUM Grad 96/2000

Discussion Boards for International Islamic University Graduates 96/2000
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Syarat & Etika Forum - PLEASE READ THIS FIRST

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 3
Join date : 2008-07-19
Age : 62
Location : Batu 8, Jalan Gombak, KL

Syarat & Etika Forum - PLEASE READ THIS FIRST Empty
PostSubject: Syarat & Etika Forum - PLEASE READ THIS FIRST   Syarat & Etika Forum - PLEASE READ THIS FIRST Icon_minitimeSun Jul 20, 2008 10:06 am

Setiap ahli Forum Grad 2000 (G2K) dikehendaki membaca, memahami dan mematuhi peraturan, etika dan syarat forum seperti yang tertera di bawah :-

Portal diskusi maya Forum Grad 2000 (G2K) ini bersifat terbuka. Oleh itu, anda digalakkan untuk melontar sebarang pendapat, idea atau pandangan di dalam apa sahaja isu yang diutarakan. Namun begitu, keterbukaan di dalam perbincangan perlulah disaduri dengan kesopanan, adab sopan, tatasusila ketimuran disulami dengan nilai syahsiah dan keperibadian muslim yang tinggi.

1. Pertama sekali, NO SPAM.

2. Buat posting mengikut forum yang dikhaskan. Kenal pasti apa jenis post yang hendak dibuat dan cari forum yang berkenaan. Kalau tak ada forum yang berkenaan, maksudnya posting itu tidak diperlukan.

3. Jangan mencelah dalam thread dengan post yang tidak berkaitan (off-topic).

4. Jangan duplicate benda yang sama. Cukuplah post sekali je.

5. Search dulu sebelum post. Kalau dah ada maklumat berkenaan, reply sahaja di situ atau tidak perlu post.

6. Perbincangan dan penggunaan bahasa yang melampau, lucah, kesat dan berbentuk provokasi serta menyentuh isu-isu sensitif adalah tidak dibenarkan sama sekali.

7. Berhati-hati dengan hak intelek. Jangan simply copy and paste atau menyebarkan premium items tanpa kebenaran pemilik: contoh software, ebooks etc.

8. Sekiranya anda melanggar etika dan syarat-syarat di atas maka anda akan diberi amaran dan/atau boleh didenda atau kedua-duanya sekali untuk tempoh jangkamasa tertentu (temporarily banned) atau di'banned' secara kekal (permanently banned).

Semoga semua dapat memberi kerjasama dan berforum dengan penuh rasa tanggungjawab dan berhikmah.

SELAIN DARI SYARAT DI ATAS, PIHAK PENTADBIRAN FORUM JUGA ADALAH BEBAS UNTUK MENGUNCI, MEMADAM ATAU MEMINDAHKAN THREAD YANG DIFIKIRKAN PERLU TANPA SEBARANG NOTIS TERLEBIH DAHULU DEMI UNTUK MENJAGA KEHARMONIAN FORUM G2K, KEPENTINGAN BERSAMA DAN KEMASLAHATAN SEMUA PIHAK.
Back to top Go down
https://iiumgrad2000.forumotion.com
 
Syarat & Etika Forum - PLEASE READ THIS FIRST
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
IIUM Grad 96/2000 :: STADD OFFICE :: Papan Kenyataan-
Jump to: